Taxi Info wordt aangeboden door Novus-Vektor. Voor vragen over privacy kun je mailen naar contact@novus-vektor.com.
Welke gegevens verwerkt de app?
Account: e-mailadres, wachtwoord (versleuteld door onze authenticatiedienst), account-ID, naam en telefoonnummer (optioneel), en het moment waarop je de gebruiksvoorwaarden hebt geaccepteerd.
Meldingen: titel, categorie, beschrijving, stad, straat, de GPS-coördinaten van de gekozen locatie en het tijdstip. Je account-ID wordt aan je melding gekoppeld.
Rapportages en blokkades: als je een melding rapporteert of een chauffeur blokkeert, bewaren we dat met je account-ID.
Locatie op je toestel: de app gebruikt je huidige locatie om meldingen in de buurt te tonen. Na je toestemming gebruikt de app ook achtergrondlocatie, zodat je een melding op je telefoon krijgt wanneer je binnen 1,2 km van een actieve melding komt, ook als de app niet geopend is. Deze locatie wordt vergeleken op je eigen telefoon en niet naar onze server gestuurd of bewaard.
Adres zoeken: als je bij een nieuwe melding een straat of adres intypt, sturen we die zoektekst en je ruwe locatie (om dichtbijgelegen resultaten eerst te tonen) naar de PDOK Locatieserver van de Nederlandse overheid. PDOK ontvangt daarbij technisch je IP-adres.
Waarvoor gebruiken we de gegevens?
Voor inloggen en beveiliging, om meldingen aan andere ingelogde chauffeurs te tonen, te zoeken en op afstand te sorteren, om je lokaal te waarschuwen, en om misbruik tegen te gaan (rapporteren en blokkeren). Wij gebruiken je gegevens niet voor reclame en verkopen ze niet.
Met wie worden gegevens gedeeld?
Andere chauffeurs: actieve meldingen, met de locatie van de melding, zijn zichtbaar voor andere ingelogde chauffeurs. Je naam en telefoonnummer zijn niet zichtbaar in meldingen.
Supabase (hosting en authenticatie): verwerkt accountgegevens en meldingen in onze opdracht.
PDOK: ontvangt de zoektekst bij het zoeken van een adres, zoals hierboven beschreven.
Bewaartermijn
Meldingen zijn twaalf uur zichtbaar en worden daarna automatisch verwijderd. Je kunt een eigen melding eerder verwijderen. Accountgegevens bewaren we tot je je account verwijdert.
Beveiliging
Gegevens gaan versleuteld (HTTPS) naar onze server. De database is beveiligd met Row Level Security, zodat alleen ingelogde chauffeurs actieve meldingen kunnen lezen. Je inlogsessie wordt bewaard in de beveiligde opslag van je telefoon. Geen enkele methode is volledig risicoloos.
Je rechten
Je kunt vragen om inzage, correctie of verwijdering van je gegevens, bezwaar maken tegen verwerking en je toestemming voor locatie op elk moment intrekken in de instellingen van je telefoon. Je kunt je account en al je meldingen zelf direct verwijderen in de app via Profiel → Account en gegevens verwijderen, of via deze pagina. Mail ons voor andere verzoeken. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Wijzigingen
Bij een wezenlijke wijziging passen we de datum bovenaan aan en informeren we je in de app.